ASTRA TV LIVE

Watch live streaming video from astratelevision at livestream.com

Βαθμολογίες Πρωταθλημάτων


add this from HERE!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Βαριές κατηγορίες Κούγια κατά Μπέου, που εμπλέκει Πατέρα

Για τη... νέα παράγκα


Αποδείξεις για τη... νέα παράγκα υποστηρίζει ότι διαθέτει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά του Αχιλλέα Μπέου. Ο τελευταίος απάντησε ότι θα κινηθεί νομικά και υποστήριξε ότι πίσω από τις κασέτες, «εάν αυτές υπάρχουν» όπως είπε χαρακτηριστικά, βρίσκεται ο Νικόλας Πατέρας. «Υπάρχουν πολλά καρκινώματα χρειάζεται συνολική παρέμβαση της Πολιτείας» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης.


Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Η δίκη»:

«Τον κύριο Βοργιά δεν τον θεωρώ άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Τον εαυτό του θέλει να βοηθήσει. Δεν τον εκτιμώ για τα όσα έχει κάνει στο ποδόσφαιρο. Αν συνυπάρχω μαζί με τον κύριο Βοργιά σε αυτή την υπόθεση είναι γιατί μπορεί να βγει κάτι καλό.

» Ο κύριος Δαλούκας ήρθε στο γραφείο μου όταν ανέλαβα την υπόθεσή του. Το κεντρικό πρόσωπο για το οποίο όλοι μιλάτε και όλοι τον ξέρετε είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δαλούκας μου είπε ότι του ζήτησαν να συνεργαστεί και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να 'χει καλές διαιτησίες. Αυτός όμως αρνήθηκε να κάνει έστω και ένα ραντεβού με το περιβάλλον του Ολυμπιακού. Το ραντεβού του το ζήτησε να το κάνει ο Μπέος με τον οποίο γνωρίζονται και έχουν κοινή καταγωγή από τον Βόλο. Στην τελευταία παράγκα συμμετέχει ο εξυγιαντής Μπέος. Εάν υπήρχε κράτος με αυτά που άκουσα έπρεπε ο Μπέος και η παρέα του να ήταν στην φυλακή. Εγώ άκουσα 4 κασέτες μικρής διάρκειας. Αυτός που μου έβαλε ακούσω είναι πρόσωπο αναμφισβήτητου ήθους και δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκεύασε την κασέτα.

» Το πρόσωπο αυτό είναι κορυφαίος Έλληνας παράγοντας που δεν έχει ανάγκη να βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο όπως κάνει η παρέα των κακοποιών. Στην αρχή με έβαλε και άκουσα μια κασέτα που αφορούσε το παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός. Έχω δεσμευτεί απέναντί του να μην αποκαλύψω αναλυτικά το περιεχόμενό της. Τα έχω πει αναλυτικά στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπτσαξή και στην εισαγγελέα κυρία Παπανδρέου που ασχολείται με την υπόθεση των στημένων αγώνων. Αυτή η παρέα από την εποχή Γκαγκάτση ελέγχει απόλυτα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε να κάνουμε με κακοποιούς που έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για ανθρωποκτονίες στην ζωή τους. Συνυπάρχουμε μαζί τους στο χώρο του ποδοσφαίρου χωρίς κανείς να μας προστατεύει. Ο «παραγκάρχης» μπορεί να διορίζει όποιον διαιτητή θέλει και μέσω διαιτητών και ομάδων να ελέγχουν τα πρωταθλήματα, ποιος ανεβαίνει από την Γ' Εθνική στην Β΄Εθνική και από την Β΄Εθνική στην Σούπερ Λίγκα».

«Απειλές στον Δαλούκα»

«Σε μια κασέτα αυτός ο παλιάνθρωπος που δεν σέβεται τα παντελόνια που φοράει, άκουσα πως απειλούσαν την γυναίκα του Δαλούκα σε μια συζήτηση που γινόταν μπροστά στην γυναίκα του Δαλούκα. Στις κασέτες δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Κύρο Βασάρα. Στις κασέτες ακούγεται ο παραγκάρχης να διηγείται τι έγινε πριν και μετά το Μακάμπι-Ολυμπιακός και να μιλάει για Τσετσένους, Ρουμάνους και Βούλγαρους δολοφόνους. Τι έγινε πριν και τι μετά το Αρης - Παναθηναϊκός...»

Στην κασέτα που άκουσα ο Μπέος διηγείται σε δημοσιογράφο και φέρεται να καθορίζει ποιος διαιτητής θα σφυρίξει το Άρης-Παναθηναϊκός, να παίξει 52-48 υπέρ του Αρη και επίσης φέρεται σε συζήτηση να λεει μπροστά στην γυναίκα του Δαλούκα «τώρα δεν έχεις άλλα περιθώρια....».

Βοργιάς: «Θα παίξεις 52-48 υπέρ των γηπεδούχων...»

Ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς δήλωσε στην ίδια εκπομπή πως έχει στείλει δύο επιστολές στον Σοφοκλή Πιλάβιο με ημερομηνίες 12 Ιουλίου και 2 Σεπτεμβρίου 2010. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ.Βοργιάς:

«Τις έχω στείλει στο mail της ΕΠΟ. Δύο επιστολές.  Ο κύριος Δαλούκας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως στην επιστολή του στην ΟΥΕΦΑ έγραψε πως δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός. Του είπαν πως τιμωρήθηκε για αυτό το παιχνίδι. Στην κασέτα μιλάει ο νέος παραγκάρχης και απευθύνεται στον Δαλούκα. Η συνομιλία γίνεται δύο μέρες πριν το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και του λεει "Θα παίξεις 52-48 υπέρ του Άρη για να τελειώσεις την ιστορία του καλοκαιριού. Ηταν να παίξει ο Κάκος, αλλά έβαλαν εσένα. Αν δεν γίνει αυτό θα έρθουν οι Ρώσοι και οι Τσετσένιοι που δεν μπορώ να ελέγξω".

Παρεμπιπτόντως, να σημειωθεί ότι ο κ.Βοργιάς έχει κληθεί σήμερα να δώσει κατάθεση για τους ισχυρισμούς του ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνουν Σιμιτζόγλου.

Μπέος: «Ο Πατέρας έδωσε τις κασέτες...»

Άμεση ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος είπε:

«Όλα αυτά που είπε ο Κούγιας δεν στέκουν. Δεν γίνεται να λέει πως ο κύριος Βασάρας είναι αξιόλογος και πως ελέγχω την ΚΕΔ. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη. Από τον ίδιο άνθρωπο έχουν πάρει με τον κ.Βοργιά τις πληροφορίες. Δεν μας είπαν όμως από πιο μεγαλοπαράγοντα τις πήραν. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι άλλος από τον Νίκο Πατέρα που έφυγε ως ένας αποτυχημένος παράγοντας από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κασέτες, αλλά και να υπάρχουν πως εμπλέκεται το όνομά μου; Ουδέποτε έχω εκβιάσει ή απειλήσει τον Δαλούκα. Καλώ τον κ.Δαλούκα να βγει και να πει εάν ποτέ τον απείλησα. Ο κ.Κούγιας είναι μυθομανής και προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του ως παράγοντας. Εγώ με τον κύριο Δαλούκα, όταν πήγα στο Βόλο, έτρεχε εκεί που κάναμε προπόνηση. Ιδιαίτερες σχέσεις δεν είχαμε και δεν ήμουνα αυτός που του πρότεινα να μιλήσει με τον Πατέρα ή τον Μαρινάκη.

» Με τον κύριο Μαρινάκη είμαι φίλος, με τον κύριο Πατέρα ήμουν φίλος. Ηρθαμε σε ρήξη έπειτα από ένα συμβούλιο στην Σούπερ Λίγκα. Αν έχουμε πιει ένα κρασί με τον κύριο Πατέρα και τι κάναμε μαζί εγώ δεν τα λέω αν θέλει αυτός ας τα πει. Υπήρξε κάποια ρήξη νόμιζε πως κάποιοι μπορεί να είναι υποτακτικοί. Εγώ δεν είμαι. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω τι είπαμε στο κότερό του ή σε έναν καφέ.

» Ουδέποτε απείλησα την γυναίκα του και τον ίδιο τον Δαλούκα.  Εγώ μπορώ να του έχω πει ότι θέλω του κυρίου Δαλούκα, αυτός τι έκανε. Αν είμαι παραγκάρχης μπορεί να έδωσα εντολή να παίξει Αρη και να έπαιξε Παναθηναϊκό; Έχω μάθει να μην βγάζω στον αέρα προσωπικές συζητήσεις».

Τα όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, προκάλεσαν την νέα τηλεφωνική παρέμβαση του Αλέξη Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος ρώτησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου εάν συναινεί να βγουν οι κασέτες στην δημοσιότητα.

Η απάντηση του Μπέου ήταν, «να μας πει από που πήρε τις κασέτες» με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς ενώ ο ένας χαρακτήριζε τον άλλο «αρχιλαμόγιο»!.

Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι πήγε τις κασέτες σε ειδικό εργαστήριο και φάνηκε ότι η φωνή που ακούγεται είναι του Αχιλλέα Μπέου στον οποίο πέταξε την κορυφαία ατάκα, «εάν βγουν οι κασέτες, την άλλη ώρα θα φύγεις από την Ελλάδα».

Νικητιάδης: «Υπάρχουν πολλά καρκινώματα»

Για τη θέση της Πολιτείας στο θέμα που έχει δημιουργηθεί τοποθετήθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, λέγοντας αναλυτικά:

«Όλοι θέλουν να είναι όλα στο φως. Το ζήτημα είναι πόσο όλοι θέλουν. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι θέμα. Θα πρέπει να προσφέρει ομορφιά και θέαμα, αλλά έτσι όπως το καταντήσαμε θα το σιχαθεί ο κόσμος.

» Το ζήτημα της βίας και σκανδάλων στον αθλητισμό συνολικά, θέλει παρέμβαση, αναδιάρθρωση του νομοθετικού πλαισίου, θέλει να βάλουμε όλοι το χεράκι τους μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους που να θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

» Η πολιτεία δεν πρέπει να έχει άποψη, όσο υπάρχουν έρευνες. Δεν θα πρέπει κάθε εξουσία να παρεμβαίνει στον χώρο κάποια άλλης. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

» Απαιτείται ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα δώσει την δυνατότητα να γίνει αντιληπτό το ότι ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Η πολιτεία όταν το κρίνει αναγκαίο οφείλει να παρεμβαίνει.

» Ασφαλέστατα θα υπάρχουν παρεμβάσεις. Η Πολιτεία δεν θα πρέπει να διατυμπανίζει τα όσα κάνει, αλλά να το δείχνει στις πράξεις. Η αρμόδια επιτροπή θα ζητήσει την επέμβαση της δικαιοσύνης.

» Η δικαιοσύνη επιμελείται όλων των ζητημάτων. Υπάρχουν πολλά καρκινώματα, χρειάζεται συνολική παρέμβαση».


Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.